miercuri, 14 octombrie 2015

Albert Einstein si legea Iubirii

Albert Einstein, intr-o scrisoarea adresata fiicei sale Leiserl face o dezvaluire cel putin senzationala pentru intreaga umanitate. Extrag doar cateva pasaje din ea:
"(...)Exista o forta extrem de puternica, pentru care, cel putin pana in prezent, stiinta nu a gasit o explicatie formala. Este forta care include si guverneaza totul, este chiar in spatele oricarui fenomen care are loc in univers si inca nu a fost identificata de noi. Aceasta forta universala este IUBIREA. (...)
Iubirea este Lumina, care ii lumineaza pe cei ce o ofera si o primesc. Iubirea este gravitatie, deoarece ii face pe unii oameni sa se simta atrasi de altii. Iubirea e putere, deoarece multiplica tot ce avem mai bun si ofera umanitatii sansa de a nu pieri in propriul egoism orb. Iubirea expune si reveleaza. Pentru iubire noi traim si murim. Iubirea e Dumnezeu si Dumnezeu este Iubire."

Scrisoarea poate fi citita in intregime aici:
 

Noi, oamenii, spre deosebire de toate celealte fiinte vii, putem experimenta iubirea la cel mai inalt nivel al sau datorita constiintei care ne defineste ca persoane.
Deci Iubirea ca lege si forta suprema a Universului, are prin urmare constiinta, deci este o persoana...si aceasta persoana poate fi doar Dumnezeu

Omul este un mic chip al Lui Dumnezeu, o particica din constiinta divina inzestrat cu capacitatea si puterea de a iubi...Si daca iubirea este o persoana, prin urmare cu aceasta se poate comunica?
Da, si e ceea ce fac oamenii de mii de ani incercand sa intre in contact cu divinatea, sa comunice cu ea pe diferite cai. 

Iar crestinii comunica chiar cu Iubirea intrupata...Cu Hristos Fiul Lui Dumnezeu care s-a facut om ca pe om sa-l indumnezeiasca si sa-l intoarca in inaltimile iubirii acolo de unde a cazut...

Niciun comentariu: